روابط عمومی مرکز بهداشت دزفول
تغذیه سالم، راهکاری مؤثر در پیشگیری از گرمازدگی در روزهای داغ تابستان.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان دزفول، زینب رفعتپناه، مسئول واحد بهبود تغذیه این مرکز با اشاره به افزایش دمای هوا و خطر بروز گرمازدگی، بر لزوم رعایت نکات تغذیهای برای حفظ سلامت شهروندان تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان دزفول، زینب رفعتپناه، مسئول واحد بهبود تغذیه این مرکز با اشاره به افزایش دمای هوا و خطر بروز گرمازدگی، بر لزوم رعایت نکات تغذیهای برای حفظ سلامت شهروندان تأکید کرد.
وی با بیان اینکه تغذیه مناسب نقش بسیار مهمی در پیشگیری از کمآبی بدن و گرمازدگی دارد، گفت: در فصل گرما، صرفنظر از میزان فعالیت، باید مایعات فراوان نوشید و منتظر احساس تشنگی نماند؛ چرا که احساس تشنگی، نشانه دیرهنگام کمآبی بدن است.
رفعتپناه با اشاره به نوشیدنیهایی که نهتنها مفید نیستند بلکه باعث تشدید کمآبی میشوند، افزود: از مصرف نوشیدنیهای بسیار شیرین، انرژیزا، چای پررنگ، قهوه، نوشابه و شکلاتهای کاکائویی که دارای کافئین بالا هستند، پرهیز شود؛ زیرا این مواد خاصیت دیورتیک (ادرارآور) داشته و باعث دفع بیشتر مایعات از بدن میشوند.
وی در ادامه اظهار داشت: در روزهای گرم، بدن با تعریق زیاد، مقادیر قابل توجهی نمک و مواد معدنی از دست میدهد که لازم است جایگزین شوند. یکی از راهکارهای طبیعی و ساده، استفاده از دوغ های کم نمک و بدون گاز، تهیه شربت با مخلوطی از آبلیمو،خاکشیر، تخم شربتی سکنجبین و با شیرینی بسیار کم میتواند به جبران این املاح کمک کند.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول با بیان اینکه مصرف زیاد پروتئینهای حیوانی در فصل گرما میتواند بدن را در معرض کمآبی قرار دهد، افزود: در این ایام، بهتر است مصرف این نوع پروتئینها کاهش یابد و در عوض، میوهها و سبزیهای تازه که سرشار از آب، ویتامین و مواد معدنی هستند در وعدههای غذایی روزانه گنجانده شوند.
رفعتپناه در پایان ضمن تأکید بر اهمیت برنامهریزی غذایی در روزهای گرم سال، خاطرنشان کرد: توجه به اصول تغذیهای ساده اما مؤثر میتواند از بروز مشکلاتی مانند گرمازدگی، ضعف و کمآبی در تابستان پیشگیری کرده و سلامت عمومی جامعه را ارتقا دهد.