مدیرگروه بهبود تغذیه
نقش قابل توجه مصرف نان کامل، در حفظ و ارتقای سلامت مردم
مصرف نان کامل به عنوان یکی از مهمترین منابع تأمین فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی، نقش قابل توجهی در حفظ و ارتقای سلامت عمومی دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، مهندس جودکیان مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، با اشاره به اهمیت ارتقای الگوی تغذیهای سالم در جامعه گفت: مصرف نان کامل به عنوان یکی از مهمترین منابع تأمین فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی، نقش قابل توجهی در حفظ و ارتقای سلامت عمومی دارد.
️وی افزود: نان کامل از آرد سبوسدار تهیه میشود و حاوی تمام اجزای دانه گندم شامل سبوس، جوانه و آندوسپرم است؛ در حالیکه در فرآیند تولید آرد سفید، سبوس و جوانه حذف می شوند و بخش عمده ای از فیبر، ویتامینهای گروه B، آهن و منیزیم از بین میرود. به همین دلیل، نان کامل ارزش تغذیهای بالاتری دارد. علاوهبراین؛ نان کامل، به دلیل وجود فیبر، موجب کنترل قند خون، کاهش کلسترول و افزایش احساس سیری میشود.
️در مقابل، نان سفید به دلیل جذب سریعتر قند در بدن، میتواند منجر به افزایش ناگهانی قند خون و در بلندمدت باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و چاقی گردد.
️مهندس جودکیان تأکید کرد: مصرف منظم نان کامل در سبدغذایی روزانه، گزینهای هوشمندانهتر برای حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از بیماریهاست.