کارشناس مدیریت دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول :
قارچ های خودرو سمی و کُشنده هستند
کارشناس مدیریت دارویی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: مصرف خوراکی قارچ های خودرو و سمی در بیشتر موارد عوارض نارسایی کبد و بستری شدن در بیمارستان ها را به دنبال داشته و در برخی موراد نیز منجر به فوت شده است.

به گزارش خبرنگار وبدا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو،الناز بهروز،اظهار داشت: در شش ماه اول سال 1400، 797 نفر از هموطنانمان در اثر مسمومیت با قارچ سمی به بیمارستان ها مراجعه کرده اند که نشان دهنده تعداد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور می باشد.
دکتر بهروز افزود:شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و فقط توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
وی ادامه داد: برخی از روش ها و معیارهای سنتی مثل تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
وی گفت: مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمی باشد.
دکتر الناز بهروز افزود: از مصرف قارچ های خودرو به خصوص قارچهایی که در کنار تنه درختان، به ویژه درختان خشک می رویند و یا قارچ های فله ای جمع آوری شده توسط افراد بومی خودداری نموده و برای حفظ سلامت خود و خانواده تان تنها قارچ را از مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز خریداری و مصرف نمائید.
وی تأکید کرد:برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا اعم از کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمی باشد.
وی در خاتمه در خصوص اقدامات عملی برای مسمومین با قارچ سمی توصیه کرد:انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد و هرگونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. در صورت امکان نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.
#کرونا_را_جدی_بگیریم
#من_واکسن_میزنم
نظر دهید