• // - 12:52
  • بازدید: 557
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول:

سم دی اکسین را بشناسیم

کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول اعلام کرد: دیوکسین یا دی اکسین (Dioxins) گروهی از ترکیبات شیمیایی بسیار سمی کلردار بوده که از راه های مختلف وارد بدن می شوند.

کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول اعلام کرد: دیوکسین یا دی اکسین (Dioxins) گروهی از ترکیبات شیمیایی بسیار سمی کلردار بوده که از راه های مختلف وارد بدن می شوند.

 

به گزارش خبرنگار وبدا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو،محمد شاطرپور، اظهار داشت: دیوکسین ها مواد شیمیایی و سمی مضر برای بدن انسان محسوب می شوند و باعث ایجاد عوارض و مشکلاتی در تولیدمثل، رشد و سیستم ایمنی و همچنین می توانند باعث ایجاد اختلال در هورمون ها و بروز سرطان شوند.

 

وی منشأ این مواد سمی را برشمرد: اوراق کردن و بازیافت محصولات الکترونیکی، فرآیندهای سوزاندن از جمله روشن کردن آتش در حیاط ها و یا سوزاندن زباله های تجاری و شهری بویژه مواد پلاستیکی، پدیده های طبیعی از جمله فعالیت های آتشفشانی و آتش سوزی جنگل ها، سیگار کشیدن، فرآیندهای صنعتی از جمله سفید کردن خمیر کاغذ و ذوب آن با استفاده از کلر، استفاده از سوخت ها از جمله چوب، ذغال یا نفت و همچنین تولید برخی علف کش ها و آفت کش ها از عوامل تولید این سم خطرناک می باشد.

 

وی گفت: این مواد سمی دارای قابلیت طی کردن مسافت طولانی در آب یا هوا هستند و زمانیکه این مواد سمی توسط ماهی و سایر ارگانیسم ها بلعیده یا جذب شود وارد زنجیره غذایی می شوند. در واقع غلظت این مواد سمی در حیوانات بیش از گیاهان، آب، خاک یا رسوبات است. دی اکسین ها در حیوانات بیشتر در چربی بدن آنها تجمع می کنند.

 

این کارشناس ارشد سم شناسی دانشگاه گفت: دیوکسین ها در محصولات بهداشتی زنان به ویژه تامپون ها(وسیله ای مشابه نوار بهداشتی)، بطری های پلاستیکی آب، چربی بدن حیوانات  مثل چربی ماهی های آب شیرین وجود دارد.

 

شاطرپور اقدامات عملی مقابله با این سم را یادآور شد: تغییر رژیم غذایی، انتخاب گوشت و ماهی بدون چربی، استفاده از میوه ها، سبزیجات و غلات و همچنین جدا کردن چربی در هنگام پاک کردن گوشت از اقدامات مؤثر بر کنترل این سم می باشد.

 

وی در خصوص عوارض دیوکسین ها گفت:بروز سرطان، سقط جنین در زنان باردار، ناتوانی های مادرزادی، سرکوب سیستم ایمنی بدن، اختلالات پوستی، کاهش باروری، دیابت، ناتوانی در یادگیری و مشکلات ریوی را از عوارض آن برشمرد.

 

وی در خاتمه به کلیه شهروندان محترم بخصوص کدبانوهای خانه توصیه کرد: جهت سلامت خود و اعضای خانواده از قرار دادن ظروف پلاستیکی در دستگاه های مایکروویو اجتناب نموده و همچنین از بطری های پلاستیکی آب در فریزر خودداری فرمائید.

 

 #کرونا_را_جدی_بگیریم

#من_ماسک_میزنم

  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 11507
کلمات کلیدی
مسعود زمانی راد

مسعود زمانی راد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید