معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول :
باید کیفیت نان بالا رود
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول اعلام کرد:باید کیفیت پخت نان بالا رود و تنها راه مقابله با عرضه نان بی کیفیت تحریم و استفاده نکردن است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو،داود سلمانپور،اظهار داشت:در سال 96، 400 نمونه از نان های تولید شده در سطح دانشگاه علوم پزشکی دزفول از شهرستان های دزفول، شوش و گتوند در آزمایشگاه کنترل مواد غذائی این معاونت مورد آزمایش قرار گرفته است که متأسفانه در حدود یک سوم آنها از استاندارد و ضوابط سازمان غذا و دارو برخودار نبوده اند.
دکتر سلمانپور افزود: تمامی مراحل تهیه مواد اولیه نان از کاشت، داشت و برداشت تا آماده سازی برای تحویل به نانوائی ها تحت نظارت دقیق متولیان امر صورت می گیرد ولی با عدم آگاهی و یا سودجوئی برخی از نانوائی ها این نعمت حیات بخش به یک محصول مضرر برای مردم تبدیل می شود.
وی افزود:متأسفانه جوش شیرین به عنوان یک افزودنی شیمیائی در برخی از نانوائی ها به علت عدم آگاهی و همچنین برای کاهش زمان رسیدن خمیر و کاهش هزینه ها جایگزین خمیرمایه شده است.از مضررات استفاده نابجای جوش شیرین، به هم زدن تعادل سیستم گوارشی، نرمی و پوکی استخوان، افزایش فساد دندانها، افزایش جذب فلزات سنگین در دستگاه گوارش می باشد.
وی در پایان به نانوائی ها توصیه کرد:استفاده نانوائی ها از بهبود دهنده و خمیرمایه در تهیه خمیرنان باعث تولید یک محصول با کیفیت و سالم می گردد.خمیرمایه بعنوان یک مخمر در تهیه نان با تولید گاز کربنیک و سایر مواد آلی سبب افزایش حجم خمیر می گردد و نیز باعث افزایش ارزش غذائی، عطر و طعم آن می گردد.
نظر دهید