• 1404/02/27 - 07:35
  • بازدید: 7
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
روابط عمومی معاونت بهداشت

کارگاه آموزشی با عنوان «ارتقاء کیفیت نان با تاکید بر مصرف آرد و نان کامل »، ویژه نانوایان شهرستان دزفول در سالن الغدیر دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.

این کارگاه به همت دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی دزفول، مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد ، مدیریت جهادکشاورزی ،شورای آرد و نان ، اداره آرد و غله شهرستان و با دعوت از خبازان شهرستان برگزار گردید .
 
در این جلسه آموزشی، مهندس افشه رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه عنوان کرد: با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم است مصرف نانی که با آرد سفید تهیه می‌شود می تواندخطر اضافه وزن و چاقی، بیماری‌های غیرواگیر به ویژه دیابت، چربی خون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و همچنین کمبود ریزمغذی‌ها را افزایش دهد .
 
وی در ادامه افزود: نان سفید در مقایسه با نان کامل از نظر تغذیه‌ای ارزش کمتری دارد و نان های کامل اگر چه رنگشان تیره‌تر است، اما ارزش غذایی بیشتری دارند. نانی که از آرد کامل گندم (آرد حاوی سبوس، جوانه و آندوسپرم) تهیه می‌شود، نان کامل می باشد.
 
در ادامه این کارگروه دکتر فلسفی استاد و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد با  اشاره به قسمت های مختلف گندم و اهمیت سبوس آن به دلیل ترکیبات مغذی موجود در آن (پروتئین ،ویتامین و چربی و... ) گفت:  با توجه به بالا بودن اسید فیتیک موجود در خمیر نانی که با آرد کامل تهیه می شود ضروری است جهت کاهش آن زمان پخت ،زمان تخمیرخمیر ،مصرف مخمر و خمیرترش را با توجه به شرایط آب و هوایی تنظیم و متعادل کرد .
 
همچنین در این کارگاه مهندس فرهمند ریس آرد و غله شهرستان دزفول با تاکید بر لزوم پخت نان کامل در شهرستان به منظور کاهش بیمارهای غیر واگیر گفت: زیرساخت های لازم برای پخت نان کامل از قبیل گندم مناسب و کارخانه تولید آرد کامل فراهم می باشد و لازم است نانوایان محترم با مهیا کردن زیرساخت های لازم هرچه سریعتر در راستای اجرای این مهم گام بردارند .
 
‌#نقش_من_در_جوانی_ایران
#ایران_جوان_ایران_قوی
  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 18848
کلمات کلیدی
محمدمهدی محمودی

محمدمهدی محمودی

تصاویر