روابط عمومی معاونت بهداشت
متوسط مصرف لبنیات در نوجوانان و بزرگسالان کافی نیست

دکتر مهشید عصار معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: توجه به تغذیه صحیح و سالم در کمیت وکیفیت زندگی آینده هر فرد، بسیار اثرگذار است.
وی خاطر نشان کرد: غالبا شاهدیم بخصوص در نوجوانان و جوانان به دلایل مختلف؛ عادات غلط تغذیه ای ازجمله افراط در مصرف غذا و نوشیدنیهای دارای رنگ و یا مواد نگهدارنده مانند فست فودها، نوشابه ها و انواع نوشیدنیهای شیرین صنعتی و یا برعکس، اجتناب از مصرف کافی لبنیات ایجاد و تثبیت میشود.
وی افزود متاسفانه بررسیها در گروههای سنی مختلف نشان میدهد ۱۸/۶٪ نوجوانان و بزرگسالان الگوی مصرف نامناسب لبنیات دارند. در صورتیکه علاوه بر نقش لبنیات در رشد و استحکام استخوانبندی،عضلات و دندانها و تامین برخی نیازهای ضروری مثل پروتئین و ویتامینها برای بدن و اهمیت آن در سنین رشد؛ تحقیقات اخیر تاثیر لبنیات در سلامت روان و بهبود کیفیت خواب؛پیشگیری از بیماری تخمدان پلی کیستیک و سرطان و ... را نیز تایید کرده است.
دکتر عصار در ادامه گفت: انتشار آموزش و اطلاعات صحیح توسط رسانه ها میتواند عاملی بسیار موثر در فرهنگسازی بوده و در کنار آموزشهای حضوری حوزه بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت؛ افزایش سواد سلامت جامعه و اصلاح عادات غلط را تسریع بخشد.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: یکی از اولویت های آموزشی سند ملی شورای سلامت و امنیت غذایی پرداختن به مبحث پر اهمیت لبنیات می باشد.