مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول
تغذیه سالم، رکن اصلی تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریها
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، با اشاره به اهمیت تغذیه در حفظ و ارتقای سلامت عمومی جامعه گفت: «رعایت اصول تغذیه سالم، یکی از مؤثرترین راهکارها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز بیماری هاست.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، مهندس جودکیان مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، با اشاره به اهمیت تغذیه در حفظ و ارتقای سلامت عمومی جامعه گفت:
️«رعایت اصول تغذیه سالم، یکی از مؤثرترین راهکارها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز بیماری هاست. مصرف روزانه میوهها، سبزیجات تازه، منابع پروتئینی کمچرب، لبنیات کمچرب و غلات کامل میتواند توان دفاعی بدن را در برابر عوامل بیماری زا افزایش دهد.»
️مهندس جودکیان افزود: «کمبود برخی ریزمغذیها مانند ویتامین D، روی و ویتامین C میتواند موجب ضعف سیستم ایمنی شود؛ بنابراین، آگاهی جامعه نسبت به الگوی غذایی مناسب و پرهیز از مصرف بیرویه غذاهای فاقد موادمغذی موردنیاز بدن، غذاهای فرآوریشده و فستفودها از اولویتهای مهم حوزه بهداشت است.»
️وی با اشاره به ضرورت اصلاح الگوهای غذایی جامعه بیان کرد: «افزایش مصرف غذاهای فرآوریشده، فستفودها و نوشیدنیهای شیرین، علاوه بر تضعیف سیستم ایمنی، زمینهساز بروز چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی است. انتخاب مواد غذایی طبیعی و حداقل فرآوریشده، استفاده کمتر از نمک، قند و چربیهای ناسالم و نوشیدن آب کافی، از راهکارهای ساده اما مؤثر در حفظ سلامت بدن است.»
️مهندس جودکیان همچنین درخصوص استفاده از مکملهای غذایی با هدف تقویت سیستم ایمنی به صورت خودسرانه گفت: استفاده از مکملها باید با نظر و تشخیص مراقبین سلامت، بهورزان و یا کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز بهداشت، صورت گیرد. درصورت نیاز به انجام بررسیهای تکمیلی، ارجاع به سطوح بالاتر، توسط این کارشناسان انجام خواهد گرفت.
️وی در پایان خاطرنشان کرد: تغذیه سالم زمانی بیشترین اثر را دارد که با فعالیت بدنی منظم، خواب کافی و مدیریت استرس همراه باشد. رعایت این اصول به ظاهر ساده، پایهایترین راه برای حفظ سلامت عمومی و تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماریهاست.