روابط عمومی معاونت بهداشت
کمبود ید یکی از عوامل مهم بروز کم کاری تیرویید است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر عصار معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول ضمن اشاره به هفته اطلاع رسانی تیرویید گفت: ید یکی از مواد معدنی مهم مورد نیاز بدن بوده و نقش اساسی در تولید هورمونهای حیاتی از غده تیرویید دارد.
وی افزود: درصورت کمبود هورمون های تیرویید،برای فرد مشکلات بیشماری ایجاد میشود، لذا لازم است نمک مصرفی فقط از نوع ید دار و تصفیه شده باشد و در سبد غذایی روزانه نیز از مواد غذایی سرشار از ید مانند لبنیات کم چرب، سبزی ها (بخصوص سیب زمینی با پوست پخته شده)،حبوبات، میوه ها بخصوص موز،توت فرنگی، انواع ماهی،میگو،گوشت بهره جست.
عصار با اشاره به شیوع کمکاری تیرویید در دوران حاملگی، بر افزایش نیاز بانوان به ید در زمان بارداری و دوران شیرهی تاکید کرد:کمبود در دریافت ید دربارداری عوارض زیادی ازجمله افزایش مشکلات دوران حاملگی، سقط جنین، مرده زایی، ناهنجاریهای مادرزادی در جنین و تولد نوزاد مبتلا به کم کاری تیرویید در پی دارد و کمبود ید در غذای مادر شیرده، علاوه بر مشکلات مادر؛ باعث تولید شیر با میزان یدناکافی ودرنتیجه بروز کم کاری تیرویید شیرخوار، کوتاهی قد و حتی افزایش خطر مرگ و میر شیرخواران گردد.
#نقش_من_در_جوانی_ایران
#ایران_جوان_ایران_قوی