روابط عمومی معاونت بهداشت
احتمال افزایش بیماریهای گوارشی در فصل گرم و لزوم بکار بردن اقدامات پیشگیرانه

دکتر لیلا محبی مدیر گروه مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دزفول گفت: با گرم شدن هوا، احتمال بروز بیماریهای گوارشی افزایش مییابد که با علائمی چون تهوع، استفراغ، دلدرد، اسهال و تب همراه است؛ در صورت مشاهده این علائم، ضروری است به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه فرمایید.
وی در ادامه افزود؛ ۱۰ اصل طلایی و کلیدی به منظور ارتقاء ایمنی آب و مواد غذایی و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی ارائه میگردد که شامل موارد زیر میباشند:
۱. از مواد غذایی فرایند شده مانند شیر یا ماست پاستوریزه استفاده کنید.
۲. مواد غذایی را با دمای حداقل ۷۰ درجه بطور کامل بپزید.
۳. مواد غذایی پخته شده را در کوتاهترین فاصله زمانی مصرف کنید.
۴. مواد غذایی پخته شده را به دقت و به طور ایمن نگهداری کنید. به گونهای که ماده غذایی گرم را تا دمای نزدیک و یا بالاتر از ۶۰ درجه سانتیگراد و مواد غذایی سرد را تا دمای نزدیک یا زیر ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری کنید. مواد غذایی کودکان ترجیحاً نباید نگه داشته شوند.
۵. مواد غذایی که قبلاً پخته شده را مجدداً به طور کامل حرارت دهید و سپس مصرف نمایید.
۶. از تماس مواد غذایی پخته شده با مواد غذایی خام جلوگیری نمایید.
۷. دستها را به طور مرتب با آب بشویید؛ این کار را به خصوص قبل از آغاز کار با مواد غذایی یا مصرف غذا و بعد از تعویض پوشک بچه، استفاده از توالت، دست زدن به مواد غذایی خام مانند ماهی، گوشت یا ماکیان و تماس با حیوانات خانگی انجام دهید.
۸. سطوح آشپزخانه به خصوص سطوحی که با مواد غذایی تماس دارد را به دقت تمیز نگه دارید.
۹. مواد غذایی را از دسترس حشرات، جوندگان و دیگر حیوانات دور نگه دارید.
۱۰. از آب بهداشتی و ایمن برای آشامیدن و تهیه غذا استفاده کنید و چنانچه از ایمن بودن آب اطمینان نداشتید میتوانید قبل از مصرف آن را بجوشانید.
#نقش_من_در_جوانی_ایران
#ایران_جوان_ایران_قوی