• // - 18:06
  • بازدید: 778
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی مرکز بهداشت دزفول

روزه داری صحیح و اصولی باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول گفت: در صورتی که افراد روزه دار از رژیم های غذایی اصولی و مطابق با متون علمی تبعیت کنند، روزه داری باعث تقویت سیستم ایمنی خواهد شد.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول گفت: در صورتی که افراد روزه دار از رژیم های غذایی اصولی و مطابق با متون علمی تبعیت کنند، روزه داری باعث تقویت سیستم ایمنی خواهد شد. 
 
زینب رفعت پناه ضمن تشریح اینکه روزه داری می تواند موجب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود، گفت:  فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمنوگلوبین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند در طی روزه داری بیشتر شده و در مجموع، روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. 
 
وی افزود: نوع غذاهایی که در وعده سحری مصرف می‌شود بایستی سبب تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن، حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی، ضعف و خستگی بدن شود.
 
 بهتر است در این وعده از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود.
 
 اصولا مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند. 
به طور کلی غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و خورش با حجم کم و یا وعده های غذایی سبک تر شبیه وعده صبحانه برای وعده سحر مناسب است.
 
 برای پیشگیری از کم آب شدن بدن و خشک شدن گلو، در وعده سحر سبزی هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی مصرف شود. 
 
رفعت پناه همچنین در مورد وعده افطاری گفت: هنگام افطار، بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند از این رو مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار توصیه می شود. مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقدار زیادی قند و چربی به ویژه اسیدهای چرب اشباع و ترانس است باید بسیار محدود شوند.
 
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول به وعده شام به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری اشاره کرد و توصیه کرد: بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف افطار ساده و سبک اقدام به خوردن شام نمایند. غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک بوده و پس از مصرف شام و تا قبل از خواب، مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می شود.
  • گروه خبری : اخبار مرکز بهداشت دزفول
  • کد خبر : 12321
کلمات کلیدی
هادی احسان بخش

هادی احسان بخش

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید