• // - 09:39
  • بازدید: 358
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت بیان داشت:

بین امنیت غذایی و تغذیه سالم با جنسیت ارتباط نزدیکی وجود دارد.

جودکیان گفت بین امنیت غذایی و تغذیه سالم با جنسیت ارتباط نزدیکی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار وبدا، میترا جودکیان مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت بیان داشت: بین امنیت غذایی و تغذیه سالم با جنسیت ارتباط نزدیکی وجود دارد. هر زن، مرد و کودک حق دارد از غذای با کیفیت برخوردار باشد اما در بسیاری از موارد، زنان و دختران بیش از دیگران در معرض ناامنی غذایی قرار دارند.

وی افزود: دسترسی کلی مردم به غذا تا حد زیادی به کار زنان روستایی که به طور متوسط ​​43 درصد از نیروی کار کشاورزی در کشورهای درحال توسعه را تشکیل می دهند بستگی دارد بنابراین نه تنها تامین حقوق بشر زنان یک ضرورت است بلکه استراتژی کلیدی در تضمین امنیت غذایی برای همه، تامین سلامت زنان است.

جودیان ابراز داشت: در بعد اجتماعی نیز زنان در سطوح مختلف جامعه مجموعه ای از فعالیت ها را به عهده داشته و اشتغال در بخش بزرگی از پست های مهم اجرایی، مدیریتی و کارشناسی را به خود اختصاص داده اند.همچنین زنان در ایجاد تنوع غذایی نقش تعیین کننده ای دارند. خانواده های فقیر تحت سرپرستی زنان اغلب غذای مغذی بیشتری برای اعضای خانواده فراهم می کنند و کودکان این خانواده ها نسبت به کودکانی که سرپرستی آنها بر عهده پدران است قوی تر هستند و مرگ و میر کمتری دارند. 

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت گفت: مشارکت بیشتر زنان در فعالیت های فرهنگی و ساختارهای اجتماعی اغلب منجر به تاثیر گذاری بیشتر آنان می شود . بعلاوه فرهنگ غذا خوردن و موقعیت اجتماعی زنان نیز بر رژیم غذایی زنان تأثیر گذار است.همانطور که زنان روستایی اغلب بخش زیادی از وقت خود را صرف کار در مزرعه می کنند،  فرصت درآمدی کمتری دارند از جمله دسترسی به بازار برای کسب درآمد بیشتر، در زنان کمتر از مردان است. توانایی خرید مواد غذایی با دارایی کمتر و بارهای سنگین تر، زنان را آسیب پذیرتر می کند و پاسخ دهی ضعیفتری به اثرات محیطی مانند تغییرات آب و هوایی یا سایر تغییرات سریع در محیط زیست را به دنبال دارد.

 

جودکیان در پایان تاکید کرد: یکی دیگر از چالش های نوظهور در امنیت غذا و تغذیه که باید به آن توجه شود تقویت زنان در موقعیت های اجتماعی برای برخورداری راحت تر از تسهیلات سلامت و غذای کافی است. زنانی که در جوامع صنعتی مشغول به کار هستند عمدتا از لحاظ تغذیه کافی و مناسب و تسهیلات، در بهترین شرایط همپایه مردان در نظر گرفته می شوند و این در حالی است که زنان وظایف بزرگ و گسترده تری همچون فرزند پروری، تهیه غذای سالم و کافی برای اعضای خانوار و در دوره هایی از زندگی، بارداری و شیردهی فرزند را نیز به عهده دارند.بنابر این توجه جوامع و خانواده ها بویژه پدران و همسران به برخورداری دختران و بانوان از غذای سالم، کافی و مغذی، می تواند پایه گذار سلامت جسم و روان و حتی اقتصادیک جامعه باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 13126
کلمات کلیدی
سعید نصیرگلی

سعید نصیرگلی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید