• // - 10:22
  • بازدید: 755
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری همایش ارتقاء کیفیت نان در راستای بهبود امنیت غذا و تغذیه در سالن ایثار

در روز شنبه 20/09/1400 همایشی با "عنوان ارتقاء کیفیت نان در راستای بهبود امنیت غذا و تغذیه" در سالن ایثار دزفول برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وبدا، در روز شنبه 20/09/1400 همایشی با "عنوان ارتقاء کیفیت نان در راستای بهبود امنیت غذا و تغذیه" در سالن ایثار دزفول برگزار شد.

میترا جودکیان بیان داشت: در این همایش که به همت گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول برگزار شده بود، مهندس اعلمی معاون فنی معاونت بهداشت، دکترشفیعی رئیس مرکز بهداشت دزفول، نماینده فرماندار، رئیس اداره غله، مسئول اداره صنعت معدن تجارت، مسئول فنی کارخانه آرد، مسئولین بهداشت محیط مرکزبهداشت شهرستان و معاونت بهداشت، کارشناسان تغذیه مرکز بهداشت و معاونت بهداشت، رئیس اتحادیه نانوایان و تعدادی از اعضای اتحادیه حضور داشتند.

 مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه شهرستان ضمن بیان  مقدمه ای در خصوص نان و اهمیت این ماده ی غذایی باارزش چگالی بالای انرژی ابراز کرد: نان محصولی است که درامنیت غذایی خانوار جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده ، همچنین کشور ما ششمین کشور دنیا با سرانه مصرف 165 کیلوگرم گندم یعنی دو برابر بیشتر ا ز سرانه مصرف جهانی است.

جودکیان افزود: هر فرد با دریافت روزانه 300گرم نان 40 تا 50 درصد  انرژی مورد نیاز روزانه را دریافت می کند، چنانچه نان از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد می تواند 30 درصد نیاز بدن به کلسیم، فسفر و 60 درصد نیاز روزانه بدن به آهن را نیز تامین کند؛ درغیر این صورت یک تهدید جدی برای سلامت انسان است.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه شهرستان گفت: مقالات متعددی در مورد فواید مصرف سبوس و کاهش استخراج سبوس از آرد  برکنترل بیماری های قلبی عروقی، دیابت،فشارخون، مشکلات گوارشی مانند یبوست، چاقی و ...به اثبات رسیده است و این در حالیست که از هر 5نفر ایرانی، یک نفر به این بیماری ها مبتلا می شود و ضروری است به سمت مصرف غلات کامل گام برداریم.

میترا جودکیان ضمن بیان اینکه طبق بررسی صورت گرفته و برآورد دانشگاه علوم پزشکی دزفول،11 درصد  دیابت، 26 درصد فشارخون، 23 درصد کلسترول بالا ، و حدودا  50 درصد چاقی دربین افراد جامعه وجود دارد تاکید کرد: این مسئله هشداری است که باید نان را به عنوان اصلی ترین قوت غالب مردم و اصلی ترین خوراک ، به سمت و سوی کیفیت بالا حرکت بدهیم.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه شهرستان ادامه داد: درسال های گذشته میزان دریافت فیبر از نان ها 40 گرم در روز بود که متأسفانه در حال حاضر به کمتر از 8گرم رسیده در حالیکه سازمان بهداشت جهانی 20 تا 30 گرم را توصیه می کند که بخشی از آن باید از طریق دریافت نان تامین شود.

در ادامه دکتر محمدرضا خواجه رییس آکادمی نان کشور نیز  به بیان مطالبی پیرامون اهمیت پخت سالم نان پرداخت.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 11890
کلمات کلیدی
سعید نصیرگلی

سعید نصیرگلی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید