دکتر مهشید عصار، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول
تغذیه سالم، گامی در جهت کاهش ضایعات غذایی و آینده ای سالم
دکتر عصار، معاون بهداشت دانشگاه ضمن گرامیداشت ۲۴ مهر روز جهانی غذا، از اهمیت انتخاب آگاهانه غذا و لزوم کاهش ضایعات خوراکی در سراسر جهان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دکتر عصار، معاون بهداشت دانشگاه ضمن گرامیداشت ۲۴ مهر روز جهانی غذا، از اهمیت انتخاب آگاهانه غذا و لزوم کاهش ضایعات خوراکی در سراسر جهان خبر داد.
️وی گفت: امروزه، بیش از دو میلیارد نفر از مردم جهان با سوءتغذیه، چاقی یا کمبود ریزمغذیها دست و پنجه نرم میکنند. انتخاب غذاهای سالم، متنوع و طبیعی نه تنها به حفظ سلامت جسم و ذهن کمک میکند، بلکه به کاهش بار بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی نیز منجر میشود.
️دکتر عصار اظهار کرد: منظور از انتخاب آگاهانه غذا یعنی مصرف میوه، سبزی، غلات کامل و منابع پروتئینی کمچرب در سبد غذایی روزانه کافی باشد در حالی که نمک، شکر، قندهای ساده و چربی های ترانس به حداقل برسند.
️بر اساس آمار سازمان FAO، سالانه نزدیک به یک سوم از مواد غذایی تولید شده در جهان هدر میرود. کاهش ضایعات نه تنها از گرسنگی جهانی میکاهد، بلکه به حفظ منابع طبیعی، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و صرفهجویی اقتصادی نیز کمک میکند.
️وی تاکید کرد اجرای برخی توصیههای ساده به منظور جلوگیری از هدر رفت مواد غذایی، از جمله خرید به اندازه نیاز، برنامهریزی برای تهیه وعدههای غذایی، نگهداری صحیح مواد غذایی و مصرف خلاقانه باقیمانده غذاها و همچنین تقویت فرهنگ مصرف مسئولانه در خانوادهها بسیار تأثیرگذار است.
️وی در پایان خاطر نشان کرد: تغذیه سالم و کاهش ضایعات غذایی دو رکن اساسی ساختن آیندهای پایدار، برای نسلهای آینده است؛ با تغییر رفتارهای فردی و اجتماعی، میتوان گامی مؤثر در جهت حفظ سلامت جامعه و زمین برداشت.