• 1403/11/17 - 08:50
  • بازدید: 10
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
روابط عمومی معاونت بهداشت

اکتفا به رنگ سفید یا تیره نان معیار مناسبی برای سنجش سالم و مغذی‌ بودن نان نیست

مهندس افشه مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشت در این رابطه گفت: نان یکی از مهم‌ترین اجزای رژیم غذایی بسیاری از ماست و اطمینان از سالم‌ بودن آن بسیار مهم است. 
 
نان کامل حاوی بهترین غلات سبوس‌دار است و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. رنگ نانی که با آرد کامل پخته می شود تیره تر است ولی رنگ نان اصلا معیار مناسبی برای سنجش سالم و مغذی‌ بودن آن نیست.
 
 تیره‌ تر بودن رنگ نان‌های کامل به دلیل درصد بالای سبوس آن است. با مصرف این نان سرشار از مواد مغذی، سلامت بدنتان را حفظ و از ابتلا به بیماری‌های گوارشی پیشگیری می کنید.
 
وی در ادامه افزود: برخی از صنایع نان مجوز تولید نان کامل را دریافت کرده و نسبت به تهیه و توزیع نان کامل بسته بندی شده با مشخصات بهداشتی (پروانه بهداشت ،تاریخ تولید و انقضا) در سطح کشور اقدام نموده اند و این نان ها در سطح شهرستان نیز توزیع و مورد استفاده قرار می گیرد .
 
 نانوایی های داوطلب تولید نان کامل نیز می توانند با هماهنگی اتحادیه های نانوایان و شورای آرد و نان شهرستان و اخذ مجوز از معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بر اساس شیوه نامه وزارت بهداشت اقدام به پخت نان کامل نمایند.
 
این مجوز توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس اتحادیه نانوایان امضاء و در محل کسب نصب و در انظار عموم قرار می گیرد . همشهریان عزیز حق دارند مجوز و کارت سلامت متصدیان را ببینند، زیرا  سلامت نانهای فاقد مجوزهای بهداشتی، بهیچ وجه مورد تایید نخواهد بود .
 
وی در ادامه گفت: اضافه کردن سبوس به خمیر و یا پاشیدن سبوس بر روی خمیر به دلیل احتمال انتقال سموم قارچی، ممنوع بوده و می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر اندازد.لذا قضاوت فقط از روی رنگ نان، ممکن نیست.
 
مهندس افشه در پایان خاطر نشان کرد: همشهریان محترم جهت گزارش هرگونه عدم رعایت موازین و یا شکایت میتوانند از طریق سامانه
تلفنی رسیدگی به شکایات بهداشتی ۱۹۰ دانشگاه زیرنظر وزارت بهداشت، اقدام نموده و یا به صورت حضوری به مرکز بهداشت شهرستان مراجعه نمایند. 
  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 18530
کلمات کلیدی
محمدمهدی محمودی

محمدمهدی محمودی