معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول در هفته مسمومیت ها:
گیاهان دارویی خطرناک را بشناسیم
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: مصرف ناآگاهانه و خودسرانه بسیاری از گیاهان دارویی می تواند سبب بروز مسمومیت در انسان شوند.

امروز جمعه (چهارم آبان 1403) به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر داود سلمان پور، در چهارمین روز از هفته پیشگیری از مسمومیت ها اظهار داشت: در سالهای اخیر گرایش مردم به مصرف داروهای گیاهی و گیاهان دارویی افزایش یافته است. مصرف ناآگاهانه و خودسرانه بسیاری از گیاهان دارویی می تواند سبب بروز مسمومیت در انسان شود.
وی افزود: گیاهان تزئینی مانند دیفن باخیا و خرزهره که در باغچه منازل و آپارتمان های مسکونی کاشته و نگهداری می شوند نیز می توانند در صورت مصرف تماس دست به گیاه و یا اشتباهی بلعیده شدن توسط کودک یا حیوان خانگی می تواند مسمومیت ایجاد کند.
دکتر سلمان پور ادامه داد: برخی از گیاهان مانند شوکران، خرزهره، تاتوره، گل انگشتانه و کرچک قادر به ایجاد مسمومیت های شدید و حتی کُشنده در انسان و حیوان هستند.
وی بیان کرد: بروز مسمومیت های گیاهی در کشاورزان، باغداران، شکارچیان و کارگران مزارع و گلخانه ها به علت تماس بیشتر با انواع گیاهان سمی شیوع بیشتری دارد.
وی گفت: مسمومیت با گیاهان در بسیاری از موارد از نظر شدت نوع خفیف یا متوسط بوده، به طوری که با درمان اولیه علایم و نشانه های مسمومیت کاهش یافته و برطرف می شود.
وی افزود: گیاهان در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یکی از علل مهم بروز مسمومیت ها به خصوص در کودکان زیر 5 سال است.کنجکاوی کودکان و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخش های مختلف یک گیاه سمی مثل میوه، دانه و برگ از عوامل مسمومیت در کودکان می باشد.
معاون غذا و دارو در پایان اقدامات اولیه برای فرد مسموم را یادآور شد و گفت: در صورت بروز مسمومیت باید با مرکز اورژانس 115 تماس گرفت و بدون أتلاف وقت فرد مسموم به بیمارستان منتقل شود.
برای چندمین سال متوالی هفته اول آبان توسط وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی هفته پیشگیری از بروز مسمومیت ها نامگذاری شده است و چهارم آبان روز پیشگیری از بروز مسمومیت با موادغذایی و گیاهان دارویی می باشد. شعار امسال « سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها محافظت کنیم » می باشد.