مدیریت نظارت و ارزیابی فرآورده های خوارکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول:
تغذیه سالم در هوای ناسالم
مدیر غذای معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول اعلام کرد: شهروندان محترم می بایست در آلودگی هوا تغذیه مناسب داشته باشند و به نکات بهداشتی کارشناسان توجه نمایند.
به گزارش خبرنگار وبدا، غلامرضا مهشاد، اظهار داشت: آلودگی هوا باعث سردرد، بیاشتهایی، سوزش گلو، سوزش چشم، به هم ریختن سیستم گوارشی و حتی اسهال و استفراغ می شود که باید به توصیه های بهداشتی توجه کنیم.
مهندس مهشاد توصیه کرد: آب و مایعات باید بیشتر مصرف شود تا در مقابله با حس تشنگی افراطی و خشکی زبان و گلو کاسته شود و در نتیجه افزایش حجم ادرار باعث دفع سموم از بدن می شود.
وی ادامه داد: مصرف مرکبات، آب لیمو و آب نارنج همراه غذا و حتی آب به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و سمزدایی کمک میکند. درصد بالای آنتی اکسیدان مرکبات باعث مقابله با رادیکالهای آزاد در بدن انسان می شود.
مدیر غذا دانشگاه افزود:مصرف شیر و لبنیات کم چرب باعث خنثی سازی سموم از آلودگی هوا شود. لبنیات حاوی پروبیوتیک، با افزایش باکتریهای مفید بدن باعث کاهش جذب فلزات سنگین می شود.
وی اضافه کرد: مصرف بالای میوه به ویژه میوههای رنگهای مختلف که آنتی اکسیدانهای متنوعی دارند توصیه می شود.
مهدس مهشاد گفت: مصرف بیشتر سبزیجات علاوه بر آنتی اکسیدان فیبرشون، باعث بهبود عملکرد گوارش می شود و از خطر تجمع سموم در بدن جلوگیری می کند.
مدیر غذای دانشگاه هشدارهای تغذیه ای داد و گفت:باید مصرف نمک و غذاهای شور را کاهش داده و از غذاهای چرب، سرخ کردنی، لبنیات پرچرب، فست فود، کله پاچه اجتناب کرد.
وی در پایان افزود: از مصرف انواع کنسروها، غذاهای آماده، فست فودها و غذاهای پر ادویه در زمان آلودگی باید خودداری کرد.