• 1404/09/01 - 08:16
  • بازدید: 50
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول

شیر مادر؛ کلید طلایی رشد مطلوب جسمی، ذهنی، روانی کودک و تناسب اندام مادر

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت گفت: تغذیه کودک با شیر مادر، به عنوان بهترین و کامل‌ترین منبع غذایی در ماه‌های نخست زندگی سرشار از مواد مغذی، آنتی‌بادی‌ها و ترکیبات ایمنی‌زا است که به پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و تقویت سیستم ایمنی نوزاد کمک می‌کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، مهندس جودکیان؛ مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت گفت: تغذیه کودک با شیر مادر، به عنوان بهترین و کامل‌ترین منبع غذایی در ماه‌های نخست زندگی سرشار از مواد مغذی، آنتی‌بادی‌ها و ترکیبات ایمنی‌زا است که به پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و تقویت سیستم ایمنی نوزاد کمک می‌کند و چربی‌های موجود در شیر مادر، به ویژه اسیدهای چرب امگا-۳، برای رشد و توسعه سیستم عصبی و مغزی نوزاد بسیار مهم هستند. 

️وی در ادامه افزود: شیردهی منظم می‌تواند در کنترل وزن مادر پس از زایمان نیز بسیار مؤثر باشد؛ فرایند شیردهی باعث افزایش مصرف انرژی، بهبود متابولیسم و بازگشت تدریجی وزن مادر به محدوده مناسب می‌شود. 

️مهندس جودکیان همچنین اظهار داشت: نتایج برخی مطالعات نشان داده؛ مدت زمان تغذیه با شیر مادر در کودکان مبتلا به ADHD ( اختلالات کم توجهی- بیش فعالی) به طور قابل توجهی کمتر از کودکان فاقد این مشکل بوده است. یافته‌های حاصل از یک بررسی ملی نیز نشان داده؛ تغذیه انحصاری با شیر مادر حداقل به مدت شش ماه، خطر ابتلا به ADHD در کودکان پیش دبستانی را بیش از ۶۰ درصد کاهش داده است.

️وی در پایان خاطر نشان کرد: اختصاص زمان کافی برای شیردهی، تغذیه سالم مادر و دریافت آموزش‌های لازم، نقش مهمی در تضمین رشد سالم کودک و سلامت مادر دارد. شیر مادر نه‌تنها نیازهای تغذیه‌ای نوزاد را تأمین می‌کند، بلکه یکی از مؤثرترین راه‌های کاهش خطر بیماری‌ها در سال‌های آینده زندگی است. 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 19697
کلمات کلیدی
شادی ذاکرزاده

شادی ذاکرزاده