مدیرگروه تغذیه
کبد چرب؛ بیماری خطرناک ولی قابل پیشگیری
مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت درخصوص بیماری کبدچرب اظهار داشت: ️کبد چرب، در اثر تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد، زمانی که عملکرد کبد در شکستن چربیها دچار اختلال شود، بروز میکند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، مهندس میترا جودکیان مدیرگروه تغذیه معاونت، درخصوص بیماری کبدچرب اظهار داشت:
کبد چرب، در اثر تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد، زمانی که عملکرد کبد در شکستن چربیها دچار اختلال شود، بروز میکند.
جودکیان افزود: از مهمترین عوامل خطر ابتلا به این بیماری میتوان به اضافه وزن، چاقی، دیابت نوع ۲، اختلالات چربی خون، کم تحرکی اشاره کرد.
️ایشان خاطر نشان کرد: درمان اصلی کبد چرب، اصلاح سبک زندگی است؛ به ویژه پیروی از رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت بدنی منظم.
جودکیان در ادامه افزود: از جمله عوامل تغذیهای تشدیدکننده کبد چرب، میتوان به مصرف نانهای بدون سبوس، شیرینیها، روغنهای حیوانی، گوشتهای پرچرب، لبنیات پرچرب محلی، و انواع فستفودها اشاره کرد.
️در مقابل، مصرف سبزیجات، غلات کامل و حبوبات، چربیهای سالم امگا ۳ (ماهی، روغن زیتون، تخم کتان)، پرهیز از گرسنگیهای طولانیمدت و استفاده از روشهای سالم پخت غذا مانند بخارپز و آبپز، میتواند در پیشگیری و بهبود کبد چرب مؤثر باشد.
ایشان همچنین گفت: کبد چرب در مراحل اولیه علایم واضحی ندارد، ولی در مراحل انتهایی با از کار افتادن بخشهایی از کبد علایم خستگی ، تهوع، بی اشتهایی، ضعف، زردی، کاهش وزن، درد بالای شکم و در مراحل پیشرفته اختلال هوشیاری مشاهده می گردد.
نوع دیگری از این بیماری کبد چرب الکلی است که علت آن آسیبهای کبدی ناشی از مصرف زیاد الکل است. در این حالت،بتدریج تجمع چربی در سلولهای کبد،سبب ازبین رفتن عملکرد طبیعی کبد می شود.
️مؤثرترین اقدام جهت کنترل و پیشگیری از کبدچرب الکلی ترک کامل الکل است، که در کنار تغذیه سالم و غنی از آنتی اکسیدانها و ورزش منظم باعث نجات کبد قبل از مراحل پایانی بیماری میشود.