• // - 08:41
  • بازدید: 364
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیام تبریک معاون بهداشت به مناسبت گرامیداشت روز جهانی غذا

معاون بهداشت در پیامی 24 مهرماه روز جهانی غذا را تبریک گفت.

به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر مهدیه توکلی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول ضمن بزرگداشت روز جهانی غذا 24 مهر  که امسال با شعار "غذا برای همه ، هیچکس نباید فراموش شود" همراه بود، در خصوص امنیت غذایی بیان داشت: امروزه تضمین «امنیت غذایی» به یک چالش جهانی با ابعاد مختلف تبدیل شده است که اجلاس جهانی غذا در سال 1996 امنیت غذایی را چنین تعریف کرد: «وقتی همه مردم در همه زمان‌ها به غذای کافی، ایمن و مغذی برای حفظ یک زندگی سالم و فعال دسترسی داشته باشند».

وی افزود: هدف نهایی امنیت غذایی باید تضمین این باشد که همه مردم در همه زمان‌ها هم دسترسی فیزیکی و هم اقتصادی به غذای مورد نیاز خود داشته باشند. به گفته سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، چهار رکن امنیت غذایی عبارتند از فراهم بودن، دسترسی، استفاده و ثبات.

دکتر مهدیه توکلی ابراز داشت: نرخ گرسنگی در سراسر جهان در آغاز قرن بیست و یکم به آرامی اما به طور مداوم کاهش می‌یافت. متأسفانه، این روند در سال 2015 معکوس شد. قبل از همه‌گیری کرونا، تخمین زده می‌شد که بیش از 820 میلیون نفر در سراسر جهان غذای کافی برای خوردن نداشته و در واقع دچار فقدان امنیت غذایی هستند.

معاون بهداشت گفت: کرونا این معضل را بشدت تشدید کرد و تا پایان سال 2020 رقم این افراد تقریباً دو برابر شد. ساده‌ترین و شدیدترین شکل ناامنی غذایی زمانی رخ می‌دهد که افراد به کالری خالص مورد نیاز برای حفظ سلامت اولیه دسترسی نداشته باشند. از طرف دیگر گرسنگی تنها عاملی نیست که باید در نظر گرفت. هنگامی که نیازهای تغذیه‌ای وارد محاسبات می‌شوند، موضوع امنیت غذایی عمیق‌تر می‌شود.

دکتر مهدیه توکلی تاکید کرد: حتی زمانی که غذا در دسترس هست، کیفیت پایین غذا می‌تواند افراد، خانواده‌ها و جوامع را با کمبود مواد مغذی لازم و حیاتی شامل ماکرونوترینت‌ها و میکرونوترینت‌ها مواجه کند. لذا توجه به تعادل در انتخاب سهم ها از هر گروه غذایی در سبد خانوار بسیار حائز اهمیت است به نحوی که از تمام گروه های غذایی به اندازه کافی دریافت صورت گیرد و کفه ترازو به سمت مواد غذایی با ارزش کم تغذیه ای سنگین نشود.

وی در پایان ابراز داشت: آموزش صحیح جامعه و ارتقاء سواد تغذیه ای عموم مردم در انتخاب و نحوه صحیح خرید و نگهداری درست مواد غذایی و فراهم کردن سبد غذایی خانوار در رسیدن به اهداف امنیت غذایی جامعه کمک کننده خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی,اخبار کرونا (کووید 19)
  • کد خبر : 13119
کلمات کلیدی
سعید نصیرگلی

سعید نصیرگلی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید