معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول در هفته آگاهی از مقاومت میکروبی:
مصرف غیراصولی آنتی بیوتیک ها زیان بار است
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول اعلام کرد: استفاده بی رویه و غیراصولی آنتی بیوتیک ها موجب می شود که اثر درمانی آنها بر درمان بسیاری از بیماریهای عفونی از دست برود.
امروز شنبه (یکم آذر 1404) به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر داود سلمان پور،اظهار داشت: آنتی بیوتیک ها دسته ای از داروها هستند که برای از بین بردن عوامل ایجادکننده بسیاری از بیماری های عفونی به صورت گسترده در سراسر دنیا استفاده می شوند.
دکتر سلمان پور افزود: آنچه نگران کننده است بی اثر شدن آنتی بیوتیک ها در درمان برخی از بیماری های عفونی می باشد.در واقع میکروب یاد می گیرد که چگونه خود را تغییر دهد تا اثر آنتی بیوتیک را خنثی کند و در امان بماند.
معاون غذا و داروی دزفول تأکید کرد: در تجویز و مصرف آنتی بیوتیک در مقادیر بالا نتیجه ای حاصل نمی شود و عفونت پایدار می ماند در نتیجه عفونت سخت درمان می شود و هزینه درمان بالا می رود.
وی افزود: باید این باور غلط که برای هر گلو درد، دندان درد و یا سرماخوردگی معمولی از آنتی بیوتیک های خوارکی و تزریقی استفاده شود را فراموش کرد و اگر پزشک معالج تشخیص داد که بیماری ویروسی است و نیاز به آنتی بیوتیک ندارد پزشک را تحت فشار تجویز آن قرار ندهیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه در پایان یادآور شد: شهروندان محترم باید با عوارض مصرف بی رویه و خودسرانه آنتی بیوتیک ها و عوارض مقاومت میکروبی را که امروزه به عنوان یک تهدید جهانی محسوب می شود به خوبی آشنا شوند.
27 آبان الی سوم آذر 1404 هفته آگاهی از مقاومت میکروبی است و شعار امسال هفته آگاه سازی آنتی بیوتیک ها « اقدام فوری، حفاظت از امروز، تضمین آینده » می باشد.
نظر دهید