معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول:
مصرف الکل در پیشگیری از کرونا ویروس هیچ تأثیری ندارد
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول اعلام کرد: مصرف خوراکی اتانول و یا غرغره کردن آن در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ویروس ندارد و خطر بروز مسمومیت و مرگ را افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار وب دا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو،داود سلمانپور،اظهار داشت:با توجه به شیوع گسترده بیماری ناشی از کرونا ویروس یا کووید 19 در کشور جهت ضدعفونی نمودن سطوح و دست از فرآورده های بر پایه اتانول) الکل اتیلیک( استفاده می شود.
معاون غذا و دارو دزفول ادامه داد:در این میان افرادی در اثر نادانی و یا اطلاعات اشتباه اقدام به خوردن و یا غرغره کردن محلول اتانول و متانول (الکل متیلیک) با هدف پیشگیری از عفونت کرونا ویروس نموده اند که باعث مسمومیت و حتی مرگ تعدادی از هموطنان شده است.
دکتر سلمانپور افزود:متانول، ضمن اینکه دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با اتانول است به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت های شدید،کوری و مرگ همراه است.
معاون غذا و دارو بیان داشت:برخلاف اتانول که از پوست سالم بدن جذب نمی شود، میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوستهای آسیب دیده بالا بوده و می تواند سبب بروز مسمومیت و حساسیتهای شدید پوستی گردد.
وی افزود:با توجه به خصوصیت سمی متانول، مراجع و راهنماهای معتبر بین المللی، هیچ گونه توصیه ای مبنی بر استفاده از آن جهت ضدعفونی دست، پوست، لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح مانند:دستگیره در، میزکار، کف و... وجود ندارد.
در خاتمه مقام ارشد غذا و داروی دزفول به هموطنان عزیز توصیه کرد: به هیچ وجه از الکل متانول و یا الکل صنعتی )که حاوی درصدهای مختلفی از اتانول و متانول می باشد( جهت ضدعفونی دست استفاده نشود و یا تنها از محلول های آبی اتانول و یا فرآورده های استاندارد حاوی آن با غلظت مناسب 62 تا 70 درصد با رعایت اصول توصیه شده استفاده گردد.
نظر دهید