• 1403/11/16 - 08:33
  • بازدید: 18
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
روابط عمومی معاونت بهداشت

مصرف موادغذایی با شاخص گلایسمی بالا می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد!

میتراجودکیان مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با بیان تاثیر تغذیه مطلوب در پیشگیری در بروز بسیاری از بیماریها بویژه سرطان گفت :مطالعات بیشماری نشان داده است که بین مواد قندی و سرطان ارتباط وجود دارد. 
 
هر ماده غذایی با شاخص گلیسمی بسیار بالا( غذایی که قندخون را با سرعت بیشتری بالا می برد)، ، می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد و باید مصرفش محدود شود.
 
مهندس جودکیان تاکید کرد: که اگر نگران سرطان هستید، باید مصرف کلیه ی  قندهای تصفیه شده در رژیم غذایی به شدت محدود گردد؛ زیرا بسیاری از انواع سلول های سرطانی از قند به عنوان سوخت اولیه خود استفاده می کنند. ازجمله منابع غذایی با شاخص گلایسمی بالا که نا آگاهانه مصرف می کنیم مانند انواع کیک ها، کلوچه ها و شیرینی ها، غلات تصفیه شده که متاسفانه ظاهری فرینده دارند و به عنوان موارد قابل دسترس بویژه در ادارات و مدارس و ...مصرف می شود و نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه های گازدار و.. می تواند مخاطراتی برای سلامتی باشد . 
 
مصرف سرانه قند و شکر و  همچنین  افزایش قند خون ناشی از مصرف زیاد مواد غذایی حاوی قند  هر دو منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان شوند.
 
وی در ادامه افزودند: از طرفی  مصرف غذاهای با شاخص گلیسمی بالا نیز می تواند به افزایش وزن  منجر شده و  خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. به عنوان مثال، سلول های چربی حاوی هورمون استرون هستند که می تواند به استروژن تبدیل شود و خطر عود سرطان سینه را افزایش دهد پس میتوان نتیجه گرفت حفظ یک رژیم غذایی سالم و متعادل، ورزش منظم و حفظ شاخص توده بدنی سالم همگی اقدامات مهمی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان هستند.
  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 18522
کلمات کلیدی
محمدمهدی محمودی

محمدمهدی محمودی