معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول
کمیته برون بخشی پیشگیری از بروز تب کریمه کنگو (CCHF) در معاونت بهداشتی برگزار شد
کمیته ی برون بخشی پیشگیری از بروز تب کریمه کنگو (CCHF) با حضور دکتر توکلی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ، مهندس اعلمی معاون فنی ،روسای مراکز بهداشت شهرستانها ، روسای شبکه دامپزشکی شهرستانهای دزفول ، شوش و گتوند ،کارشناسان بهداشت محیط و عمومی ، روسای بیمارستانهای دزفول، شوش و گتوند و کارشناسان کنترل عفونت بیمارستانها در سالن آموزش معاونت بهداشت برگزار گردید.
مهندس محبی مدیر گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی خبر می دهد:
کمیته ی برون بخشی پیشگیری از بروز تب کریمه کنگو (CCHF) با حضور دکتر توکلی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ، مهندس اعلمی معاون فنی ،روسای مراکز بهداشت شهرستانها ، روسای شبکه دامپزشکی شهرستانهای دزفول ، شوش و گتوند ،کارشناسان بهداشت محیط و عمومی ، روسای بیمارستانهای دزفول، شوش و گتوند و کارشناسان کنترل عفونت بیمارستانها در سالن آموزش معاونت بهداشت برگزار گردید.در ابتدا دکتر توکلی ضمن خیر مقدم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات کلیه همکاران، وهمچنین بر شمردن راههای شیوع و روشهای پیشگیری از تب کریمه کنگو یادآور شدند تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود، در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر بالا ایجاد میکند، و یک بیماری ویروسی است که در کشور ما جزو بیماری های بومی محسوب میشود. در ادامه دکتر ورجاوند مدیریت محترم شبکه ی دامپزشکی شهرستان دزفول ضمن اشاره به اهمیت موضوع یادآور شدند که همزمان با شروع فعالیت کنه ها درفصول گرم سال این بیماری تشدید میشود.ایشان ضمن اشاره به اقدامات این شبکه جهت پیشگری از شیوع بیماری فرمودند تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که در دام بدون علامت و در انسانها ایجاد بیماری می کند ، لذا ضروری است دامی که ذبح می شود 24 ساعت در دمای یخچال بمنظور از بین رفتن ویروس نگهداری و جهت قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده و سپس مصرف شود و همچنین از ذبح دام در خارج از کشتارگاه خوداری شود.درادامه جلسه مهندس کلانتری کارشناس برنامه ی CCHF معاونت بهداشتی با اشاره به امکان ابتلا انسان به تب کریمه کنگو بر اثر تماس خون و ترشحات دام های آلوده ، اظهار داشت آموزش، بهسازی محیط نگهداری دام ها، بهسازی و رعایت بهداشت محیط کشتارگاهها، سمپاشی و کنه کشی دام ها از اقداماتی است که برای کنترل بیماری تب کریمه کنگو باید انجام گیرد .همچنین پرسنل بیمارستانها و دامپزشکی، دامداران، قصاب ها و تمام افرادی که با دام آلوده یا با فرد آلوده برخورد کنند احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو را دارند.
این کمیته در پایان به منظور پیشگیری و کنترل بروز بیماری CCHF مصوباتی داشت كه به كليه حاضرین در این جلسه جهت اجرا ابلاغ گردید.






نظر دهید