روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول
ارتباط بیماری سل و سوءتغذیه
دکتر عصار، معاون بهداشت، درمورد ارتباط سل و سوءتغذیه بیان کرد: سل و سوءتغذیه غالبا باهم همراه هستند؛ ترکیب این دو وضعیت میتواند بار بیماری را تشدید کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دکتر عصار، معاون بهداشت، درمورد ارتباط سل و سوءتغذیه بیان کرد: سل و سوءتغذیه غالبا باهم همراه هستند؛ ترکیب این دو وضعیت میتواند بار بیماری را تشدید کند.
️وی افزود: بیماران مبتلا به سل معمولا نسبت به جمعیت سالم، سطح ریزمغذیها و عناصر معدنی پایینتری دارند.
️وی همچنین بیان کرد: کمبود ویتامین D، روی، آهن و ویتامین A، در بیماران فعال سل شایعتر است. علاوهبراین؛ داروهای ضد سل میتواند باعث اختلال در جذب و متابولیسم ریزمغذیها شوند.
مهندس جودکیان، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در ادامه افزود: یکی از ریزمغذیهای مهم، ویتامین D میباشد. کمبود ویتامین D با حساسیت ابتلا به سل مرتبط است؛ مصرف مکمل ویتامین D در مراحل اولیه بیماری میتواند درمان سل را بهبود بخشد.
به طور کلی، برنامه مکمل یاری گروههای سنی مطابق برنامه کشوری در مراکز خدمات جامع سلامت، برای کودکان،نوجوانان، جوانان، میانسالان، سالمندان، مادران باردار و همچنین افراد مبتلا به سل، اجرا و مصرف آن زیر نظر کارشناس تغذیه کنترل می گردد.
️باتوجه به برنامه کشوری مکمل یاری با ویتامین D، لازم است استفاده از پرل ۵۰ هزار واحدی، به میزان ۱ عدد در ماه، برای گروههای هدف ادامه یابد.