• // - 09:53
  • بازدید: 809
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول

تشریح نکات تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول نکات تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا را تشریح کرد.

میترا جودکیان مدیر گروه بهبود تغذیه جاعه معاونت بهداشت در این باره گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا دارد از این رو، رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریزمغذی‌ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد.

وی افزود: نداشتن تغذیه درست، کمبود مواد غذایی، کمبود ویتامین‌هایی نظیر A ،D و C و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهند.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت بیان کرد: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن باید روزانه از منابع غذایی و ویتامین C شامل انواع میوه‌ها و سبزیجات از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، پیاز خام، شلغم، انواع مرکبات مانند لیموترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی و دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده کرد. با توجه به نقش ویتامین‌های A و E در تقویت سیستم ایمنی بدن باید روزانه از منابع غذایی، ویتامین A و منابع گیاهی مانند انواع سبزی‌ها و میوه‌جات زرد و نارنجی، هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر، لبنیات و منبع غذایی ویتامین E و روغن‌هایی مانند کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت استفاده کرد.


مهندس جودکیان اضافه کرد: در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی و سایر مراجع علمی هیچ‌گونه توصیه جدیدی مبنی بر مصرف مکمل ویتامین D به منظور پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و ویروس کرونا ارائه نکرده‌اند لذا در شرایط فعلی با توجه به نقش ویتامین D طبق روال قبلی و مطابق با دستورالعمل‌های کشوری موجود و برنامه کشوری باید مکمل یاری را رعایت کرد.
برای کودکان سه روزه تا پایان ۲۴ ماهگی قطره ویتامین آ د باید به صورت روزانه یک سی سی معادل ۲۵ قطره استفاده شود. 


وی با بیان اینکه نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله نیز برای تامین ویتامین D باید هرماه یک عدد قرص ژله‌ای ۵۰ هزار واحدی مصرف کنند، بیان کرد: جوانان، میانسالان و سالمندان نیز باید ماهانه یک عدد قرص ژله‌ای ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند.
همچنین مادران باردار از شروع بارداری تا زمان زایمان باید روزانه یک عدد قرص ژله‌ای یکهزار واحدی و مادران شیرده در ۶ ماه نخست بارداری باید روزانه یک عدد قرص ژله‌ای یکهزار واحدی مصرف کنند.
ایشان به توصیه‌های ایمنی غذایی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: ویروس کرونا در شرایط انجماد بسیار پایدار بوده و در دمای منفی ۲۰ درجه تا ۲ سال می‌تواند زنده بماند؛ ازآنجا که کرونا به دمای معمولی پخت (۷۰ درجه) حساس است بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی مانند شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی خام و نیمه پخته اجتناب کرد.

مدیر گروه بهبود تغذیه اضافه کرد: هنگام استفاده و آماده سازی مواد خام حیوانی مانند شیرخام، گوشت و سایر فرآورده‌های حیوانی برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی باید دست‌ها به طور کامل شستشو شوند. وی به شهروندان توصیه کرد از تخته و چاقوی جداگانه برای خردکردن گوشت خام و مواد غذایی پخته استفاده و از تماس مستقیم با حیوانات خودداری کنند.


مهندس جودکیان ضمن توصیه به پرهیز از ذبح، فروش، تهیه و یا مصرف گوشت حیوانات وحشی و اهلی مریض و مرده با علل ناشناخته اظهارداشت: هنگام مراقبت و غذا دادن به بیمار و کودک خردسال قبل و بعد از هر غذا دادن به آنها حتما دست‌های خود و بیمار را ضدعفونی و از ظروف، قاشق و چنگال شخصی استفاده شود.
ایشان از شهروندان خواست از خرید مواد غذایی فله و باز خودداری کنند و افزود: امکان انتقال ویروس کرونا از طریق بسته‌های مواد غذایی وجود دارد لذا توصیه می‌شود این بسته‌ها قبل از مصرف شسته شوند.


 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار تصویری,اخبار معاونت بهداشتی,پیشگیری از کرونا ویروس
  • کد خبر : 9887
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید