مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول
هشدار مصرف قندهای پنهان در برنامه غذایی بیماران دیابتی
مهندس میترا جودکیان، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، گفت: بسیاری از بیماران دیابتی تنها بر مصرف قند و شیرینی آشکار، مانند: قند، شکر و شیرینیها تمرکز دارند، در حالیکه قندهای پنهان در بسیاری از مواد غذایی روزمره یافت میشوند و میتوانند باعث نوسان قند خون و افزایش خطر عوارض دیابت شوند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، مهندس میترا جودکیان، مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، با تاکید بر نقش موثر تغذیه در کنترل قندخون افراد دیابتی گفت:
️بسیاری از بیماران دیابتی تنها بر مصرف قند و شیرینی آشکار، مانند: قند، شکر و شیرینیها تمرکز دارند، در حالیکه قندهای پنهان در بسیاری از مواد غذایی روزمره یافت میشوند و میتوانند باعث نوسان قند خون و افزایش خطر عوارض دیابت شوند.
️مهندس جودکیان در ادامه افزود: قندهای پنهان، در مواد غذایی فرآوریشده، مانند: سسها، نوشیدنیهای صنعتی، ماستهای طعمدار، غلات صبحانه، بیسکویتها، نانهای صنعتی و آبمیوههای بستهبندیشده وجود دارند. برچسب مواد غذایی معمولاً واژههایی مانند گلوکز، فروکتوز، ساکاروز، دکستروز، شربت ذرت، شربت مالت و لاکتوز را به عنوان ترکیبات قندی نشان میدهد که باید مورد توجه بیماران قرار گیرد.
️وی همچنین اظهار داشت: «آگاهی از ترکیبات غذایی و مطالعه دقیق برچسب محصولات، نخستین گام در کنترل دریافت قندهای پنهان است. حتی مواد غذایی به ظاهر سالم، مانند: آبمیوههای طبیعی بستهبندیشده، میتوانند حاوی مقادیر قابل توجهی قند افزوده باشند.»
️وی توصیه کرد بیماران دیابتی و افراد در معرض خطر، برای کنترل بهتر قندخون خود از میوههای تازه، سبزیجات، لبنیات کمچرب، بدون افزودنی و غلات کامل استفاده کنند و مصرف نوشیدنیهای شیرین و غذاهای آماده را به حداقل برسانند.
️در پایان تأکید شد که انتخاب آگاهانه و مشاوره با کارشناس تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از عوارض دیابت و حفظ سلامت عمومی دارد؛ شهروندان میتوانند برای دریافت مشاوره تغذیه در بسیاری از زمینهها ازجمله پیشگیری و مدیریت بیماریهای مزمن همچون دیابت، فشارخون بالا، کبدچرب، به مراکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه کرده و از مشاوره تخصصی کارشناسان تغذیه بهرهمند شوند.