• 1400/12/02 - 10:07
  • بازدید: 1732
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
در گفتگو با مدیر غذا وآرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول مطرح شد:

مدیر غذا و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار داشت: سلامت قلب،تقویت مغز و کمک به کاهش وزن از مزایای روزه گرفتن است.

مدیر غذا وآرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول

مدیر غذا وآرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهار داشت: سلامت قلب،تقویت مغز و کمک به کاهش وزن از مزایای روزه گرفتن است.

مهندس مهشاد در گفتگو با وبدا دزفول گفت: مدت زیادی تا شروع ماه مبارک رمضان باقی نمانده است. تغذیه در ماه رمضان اصول خاصی دارد که با رعایت کردن آنها می‌توانید به استقبال آن بروید.  مهندس مهشاد افزود: ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای تغییر در سبک زندگی و ایجاد عادت‌های سالم است.

این مدرس دانشگاه در خصوص مزایای روزه داری گفت:مزایای روزه گرفتن روزه گرفتن فواید بسیار زیاد و باور نکردنی برای بدن دارد که از:کمک به کاهش وزن، سلامت قلب، تقویت مغز، تقویت سیستم ایمنی، حفظ قدرت عضلانی بدن،  کاهش سطح چربی خون، کاهش خطر آلزایمر و پارکنیسون، تا افزایش سوخت و ساز بدن ورا می توان نام برد.

مدیر غذا وآرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان بر شروع وعده های غذایی با سوپ،آهسته میل کردن غذا، وعده های غذایی سبک تاکید کرد.

مهندس مهشاد در خصوص تامین پروتئین و کلسیم خاطر نشان کرد: مطمن باشید که به اندازه کافی پروتئین و کلسیم از غذاهایی مانند گوشت، لبنیات، حبوبات و تخم مرغ دریافت می کنید.

مدیر غذا و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بر وعده غذایی سبک و خوردن غذا یک تا 2 ساعت پس از افطار به شرطی که سنگین  وخیلی پرچرب نباشد تاکید کرد.

مهندس مهشاد در خصوص مصرف نمک و ادویه در ماه مبارک رمضان گفت: از نمک و ادویه اضافی بپرهیزید از دیگر نکات مهم در مورد تغذیه در ماه رمضان توجه به عدم مصرف ادویه‌جات است. خوردن غذاهای شور و تند در ماه رمضان توصیه نمی‌شود، چون سبب کم آب شدن بدن و تشنگی خواهد شد.

مدیر غذا وآرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص نحوه مصرف آب، خرما و عسل بیان داشت:

آب اولین و مهم‌ترین مسئله تامین آب بدن است. تامین آب بدن نقشی کلیدی ایفا می‌کند. باید آب خوردن خود را کنترل و بر آن نظارت کنیم. بسیار مهم است که در این مدت حداقل ۲ لیتر آب بنوشیم. این مقدار آب را می‌توانید به این صورت پخش کنید: افطار: ۵۰۰ میلی لیتر آب و خرما. می‌توانید به آبی که در زمان افطار می‌خورید یک قاشق عسل اضافه کنید. عسل نه تنها انرژی‌بخش است، بلکه برای بهبود زخم‌ها، از بین بردن باکتری‌ها و قارچ‌ها نیز مفید است. بعد از افطار: هر ساعت ۳۰۰ میلی لیتر آب تا هنگام سحر بنوشید. درباره اینکه چرا خرما می‌خوریم دلیلی منطقی وجود دارد. خرما سرشار از مولتی ویتامین‌ها و مواد معدنی است. خرما از جمله سوپرغذاها هستند. میوه‌ها دارای آب، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری هستند. بعد از باز کردن روزه به همراه آب و خرما مقداری سالاد میوه میل کنید. اگرقصد درست کردن آبیموه‌ در خانه را دارید، اسموتی بهتر از آبمیوه معمولی است چون فیبر‌های محلول و غیر محلول دارد. فیبر برای از بین بردن یبوست، دفع سموم بدن، گوارش و سیستم گردش خون بسیار مفید است. میوه‌ها زودتر از سبزیجات هضم می‌شوند و با بازکردن کانال گوارشی باعث تامین انرژی و جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی به اندام‌ها می‌شوند. بعد از افطار غذایی حاوی سبزیجات سالم و خوشمزه میل کنید. خوردن سالاد با فیبر بالا و سس کم‌چرب، سوپ و یا حتی سبزیجات خام، مواد مغذی زیادی را به بدن می‌رساند. در این وعده می‌توانید کربوهیدرات نیز در کنار سبزیجات میل کنید. برنج، ماکارونی، نان سبوس‌دار از جمله غذاهای دارای کربوهیدرات هستند.

مهندس مهشاد بر مصرف وعده سحری تاکید کرد و گفت: وعده سحری را از دست ندهید. مهندس مهشاد افزود:

وعده سحری را از دست ندهید هرگز وعده سحر را حذف نکنید. وعده سحری به شما کمک می‌کند تا بدن خود را برای یک روز طولانی آماده نگه دارید. برخی معتقدند خوردن سحری از کند شدن سوخت و ساز بدن جلوگیری می‌کند. خوردن یک وعده سحری کامل کمک می‌کند بدن برای روزه‌داری آماده و با انرژی بماند. توصیه می‌شود از نان سبوس‌دار برای داشتن انرژی پایدار در طول روز استفاده کنید. با اینکه خوابیدن بسیار دلنشین‌تر از بیدار شدن در آن ساعت و غذا خوردن است با این حال سحری را از دست ندهید. در ماه رمضان سحری مهم‌ترین وعده‌ای است که می‌خورید. سحری وعده‌ایست که تا افطار شما را سرپا نگه دارد.

مدیر غذا وآرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص تنوع مصرف مواد غذایی اظهار داشت:

در طول ماه رمضان باید بیشتر از قبل به نوع غذا خوردن خود اهمیت دهید و مطمئن شوید که از تمام ۵ گروه مواد غذایی برای تعادل و تنوع استفاده می‌کنید. این غذاها شامل موارد زیر می‌شود. نان، حبوبات و سایر غلات میوه و سبزیجات گوشت قرمز، ماهی و مرغ شیر، پنیر و ماست چربی‌ها و قند‌ها (این گروه شامل غذاهای پرکالری است؛ در نتیجه باید مصرف آنها محدود باشد). کربوهیدرات‌های پیچیده مثل حبوبات و غلاتی مثل جو، گندم، جو دوسر، ارزن، سمولینا، لوبیا، عدس، آرد سبوس‌دار و برنج باسمتی فیبر‌ها مثل سبوس، غلات، حبوبات، گندم، سیب زمینی با پوست توصیه میشود.

این مدرس دانشگاه در خصوص مصرف نشاسته و روغن بیان داشت: نشاسته و روغن مواردی که می‌توانید با استفاده از آنها کربوهیدرات بدن خود را تامین کنید، نشاسته‌، برنج وحشی، برنج قهوه‌ای، نان سبوس‌دار، جو و ماکارونی سبوس‌دار است. از مصرف غذاهای تصفیه شده و فرآوری شده مانند شکر سفید، برنج سفید و آرد سفید تا جایی که می‌توانید اجتناب کنید. رمضان بهترین زمان برای استفاده از روغن‌های سالم است. می‌توانید از روغن زیتون در پخت و پز و یا سس سالاد استفاده کنید. روغن‌های سالم برای سلامت روان ضروری هستند. همچنین به مغز برای ارتباط مناسب، به مفاصل برای تحرک و انعطاف پذیری بهتر کمک می‌کند. هر چیز داخلی حتی دیواره‌های سلول‌ها نیز به روغن نیاز دارد.

مهندس مهشاد در خصوص مصرف پروتئین در وعده سحر گفت: پروتئین در وعده سحر باید پروتئین‌های حیوانی و گیاهی دریافت کرد پس اگر می‌خواهید تغذیه‌ای مناسب داشته باشید در این وعده جایی برای کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای مانند برنج، ماکارونی و نان معمولی وجود ندارد. آزمایشاتی که با کالری برابر انجام شده نشان می‌دهد، پروتئین انرژی پایدارتری دارد. ۱۶ ساعت زمان می‌برد تا گوشت هضم شود. پروتئین حیوانی بهترین انتخاب در این زمان است. پروتئین حیوانی حاوی آهنی مخصوص است که به آن آهن “هم” گفته می‌شود. آهن “هم” ۱۵% بیشتر از آهن “غیر هم” (گیاهی) قابلیت جذب دارد. با این حال بهتر است غذاهای حیوانی و گیاهی را با هم ترکیب کرد تا هم تعادل برنامه حفظ شود و هم از مزایای هر دو استفاده کنید. آهن برای خون و گردش اکسیژن در کل بدن حیاتی است. ۵- سوپ و سالاد پس هنگام افطار بهتر است مقداری سوپ عدس و سالاد بخورید. این روش تشنگی و گرسنگی شما را کاملا برطرف می‌کند. دو ساعت بعد از افطار، به جای مصرف زولبیا، بامیه و دیگر شیرینی‌ها بهتر است از میوه یا آجیل‌های خام و بادام زمینی که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است استفاده کنید، زیرا این روغن‌ها برای افزایش تحمل ورفع تشنگی مفید هستند. همانطور که خواندید آمادگی برای ماه رمضان کمک می‌کند عملکرد بهتری در این ماه داشته باشید. توجه کنید که اوج سطح اسید معده در ظهر ترشح می‌شود، پس در این موقع از روز مواظب نشانه‌های آن باشید. اگر از بابت وضعیت خود نگران هستید حتما به پزشک مراجعه کنید. اصولی که درباره تغذیه در ماه رمضان گفته شد را رعایت کنید. این اصول تغذیه برای ماه رمضان کمک می‌کنند این مدت را بدون هیچ مشکلی سپری کنید

مدیر غذا وآرایشی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با تاکید بر پیاده روی خاطر نشان کرد. اصول تغذیه در ماه رمضان؛ فعال بمانید مردم ترجیح می‌دهند برای صرف انرژی کمتر در طول ماه رمضان فعالیتشان را پایین بیاورند. اما سعی کنید بعد از افطار پیاده‌روی کنید تا سرعت سوخت و ساز بدنتان پایین نیاید و کالری‌های اضافی را بسوزانید.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت غذا و دارو,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 12145
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید