صفحه اصلی > اخبار و رویدادها 


  چاپ        ارسال به دوست

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول

تب مالت بیماری هزار چهره یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است.

 

دکتر روحانی پزشک مرکز خدمات جامع سلامت شماره 7  دزفول طی مصاحبه ای با خبرنگار وبدا گفت : بیماری های متعددی بین انسان و دام، مشترک است که از این میان، تب مالت یکی از مهمترین بیماری ها محسوب می شود.

دکتر روحانی در ادامه توضحیات خود گفت: این بیماری توسط باکتری بروسلا ایجاد می گردد و به طور مستقیم یا غیرمستقیم از حیوانات آلوده شامل گاو، گوسفند، بز، سگ و... قابل انتقال به انسان است. بنابر این می توان گفت بروز و شیوع بیماری، ارتباط نزدیکی با میزان تماس انسان با حیوانات اهلی آلوده و فراورده های دامی دارد و  از این جهت است که در تمام فصول سال، کم و بیش افراد به این بیماری مبتلا می شوند. هرچند در فصولی که زایش و شیردهی دام ها زیاد می شود،  تب مالت نیز به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند. وی ضمن اشاره به دوره نهفتگی طولانی این بیماری گفت: دوره نهفتگی از 4 هفته تا ماه ها می تواند طول بکشد. بیماری تب مالت طیف وسیعی از علائم کلینیکی ایجاد می کند و به راحتی قابل تشخیص نیست از این رو به منظور رسیدن به نتیجه قطعی تایید تشخیص بیماری، انجام آزمایش خون الزامی است. علائم کلی بیماری، تب بالا همراه با درد عضلانی و درد مفاصل، تب و تعریق زیاد بخصوص در هنگام شب، خستگی بی دلیل، کاهش اشتها و نتیجتا کاهش وزن می باشد. تب مالت می تواند به عوارض دور از ذهنی مانند عوارض چشمی، کبدی و افسردگی نیز بیانجامد، به همین دلیل به تب مالت بیماری هزار چهره نیز اطلاق می شود.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد که به منظور جلوگیری از تحمیل فشار هزینه های درمانی و درمان طولانی مدت این بیماری بهتر است پیشگیری از ابتلا به تب مالت در اولویت مردم قرار بگیرد. ایشان جایگزین کردن مصرف مواد لبنی پاستوریزه بجای مواد لبنی سنتی، یا حتی الامکان در صورت مصرف مواد لبنی سنتی، جوشاندن شیر به مدت حداقل 15 دقیقه ، نگهداری پنیر در آب نمک به مدت 3 ماه و عدم استفاده از کشک های محلی را از راه های آسان ولی موثر پیشگیری عنوان کردند.

پزشک مرکز بهداشت شماره 7 دزفول افزود از آنجایی که علاوه بر مواد لبنی یکی دیگر از راه های آلوده شدن به بیماری تب مالت مصرف گوشت و امعاء و احشاء حیوان آلوده است، با نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت در دمای پایین یخچال می توان عامل باکتریایی بیماری را از بین برد.



١٤:٣٣ - دوشنبه ٢٥ دی ١٣٩٦    /    شماره : ٦٧٥٩    /    تعداد نمایش : ٦٠٨


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج





صفحه اصلي|ارتباط با ما|حریم خصوصی|سئوالات متداول|تماس با ما|نقشه سایت

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی دزفول محفوظ می باشد
Copyright © 2012 Dezful University of Medical Sciences - All Rights Reserved